Make your own free website on Tripod.com

Αρχική

Διακήρυξη

Εγγραφή

Μέλη

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ

 

 6-2-2003

ΓΙΑ "ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ" ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η Β. ΚΟΡΕΑ!!!

Η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οιαδήποτε απόφαση αποστολής αμερικανικών ενισχύσεων στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε προληπτική επίθεσή της κατά των αμερικανικών δυνάμεων!

Η Βόρειος Κορέα προέβη σε αυτή την προειδοποίηση, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της πρόθεσης των Αμερικανών για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στον Ειρηνικό Ωκεανό ώστε να ενισχύσουν τα στρατεύματά τους στη Νότιο Κορέα, με την αιτιολογία να αποτρέψουν μια επιθετική κίνηση των Βόρειων στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίσουν την εκστρατεία εναντίον του Ιράκ.

 

4/2/2003

ΤΟ AMMOKONIAMA ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Το αμμοκονίαμα, που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, προστατεύει το ιερό μας μνημείο από τους σεισμούς, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του Τμήματος Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Βογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης καθηγητής Μουσταφά Ερντίκ.

Στο αμμοκονίαμα αυτό υποστηρίζει ο Τούρκος Καθηγητής, περιέχεται ηφαιστειακή τέφρα και παρατηρήθηκε ότι το υλικό αυτό μαλακώνει όταν γίνονται ισχυρές σεισμικές δονήσεις ενώ και σκληραίνει όταν αυτές σταματούν...

 

18/1/2003

ΕΥΡΩΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!!!

Αγανάκτηση εξακολουθεί να προκαλεί, η ψήφιση, από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, του άρθρου για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ στο Άγιον Όρος, που περιλαμβάνεται στην Κατάσταση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ε.Ε. που κατέθεσε η Ολλανδέζα Joke SWIEBEL του Ευρ. Σοσιαλιστικού Κόμματος, με ψήφους 277 υπέρ, 255 κατά και 15 αποχές.

Το Ευρωκοινοβούλιο, προσβάλλοντας την υπερχιλιετή ιστορία του Αβάτου του Αγίου Όρους, που σεβάστηκαν ακόμη και οι Οθωμανοί και οι Ναζί κατακτητές, ζητά να αρθεί η απαγόρευση εισόδου γυναικών στο Άγιο Όρος, επειδή δήθεν το Άβατο “παραβιάζει την παγκοσμίως αναγνωριζόμενη αρχή της ισότητας των φύλων, την κοινοτική νομοθεσία για την απαγόρευση των διακρίσεων και για την ισότητα καθώς και τις διατάξεις περί της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών”...

ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ Η ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!

Η Ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, αν και εξήγησε πως το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, εμφανίζεται να επιχαίρει για την προσβλητική επίθεση κατά της ίδιας της Ορθοδοξίας μας, τονίζοντας πως "το σημαντικό είναι ότι το θέμα επιτέλους τέθηκε και μάλιστα υπερψηφίστηκε"!!!

 ΑΛΛΟΣ... ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ... 

Το άβατο του Αγίου Όρους έχει κατοχυρωθεί στη Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην Ε.Ε, έχει ρυθμιστεί από το 1979 και επικυρώθηκε το 1981 και έχει διαπιστωθεί η σχετική αναφορά σε όλες τις επόμενες συνθήκες, δήλωσε σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρωτόπαπας, παρουσιάζοντας ένα άλλο πρόσωπο ...υπερασπιστού της ...Ορθοδοξίας, λέγοντας:

"Υπάρχει μια ειδική κατάσταση, υπάρχει μια μοναστική πολιτεία, όπου έχει διαφυλαχθεί όλη η παράδοση της Ορθοδοξίας και πιστεύω ότι είναι παντελώς λανθασμένο να προσπαθεί κάποιος να επιβάλει μια λύση έξωθεν. Δεν γίνονται έτσι αυτά. Και από νομικής και από ουσιαστικής και από πνευματικής πλευράς πρέπει να σεβόμαστε κάποιες καταστάσεις που έχουν κατοχυρωθεί μέσα από τους αιώνες" ...

 

Η ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους με αφορμή ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την άρση της απαγόρευσης εισόδου των γυναικών σε αυτό, σημειώνει ότι το άβατο είναι μέρος του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους και τονίζει ότι θεμελιώνεται επαρκώς νομικά τόσο στο αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους όσο και στα θεμελιώδη δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας και του ιδιωτικού ασύλου. Διευκρινίζει ακόμη πως οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση θα αποτελούσε παραβίαση του δικαιώματος των αγιορειτών να επιλέγουν τον τρόπο εκπληρώσεως της λατρείας τους προς τον Θεό.

Καλεί επίσης το Ελληνικό Κράτος να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και προστασία του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογραμμίζει:

“Είναι πολύ άδικο να κατηγορείται η χώρα μας για τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους αλλά έπρεπε μάλλον να επαινείται, γιατί αυτό της το επιβάλλουν διεθνείς συνθήκες, το Σύνταγμά της, οι νόμοι αλλά και η Κοινή Δήλωση Περί Αγίου Όρους κατά τη συνθήκη προσχώρησης της χώρας στην ΕΟΚ το 1979”!..

 

 ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ!

Αρχαίο ελληνικό πλοίο, που βούλιαξε στις ακτές του Ευξείνου Πόντου, κοντά στο λιμάνι της Βάρνας, όπου βρισκόταν η αρχαία Οδησσός, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, σε βάθος 82 μέτρων. Το πλοίο εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 5ου και του 3ου αιώνα π.Χ., και δεν αποκλείεται να μετέφερε τρόφιμα στο επίσης ελληνικό κράτος του Μεγάλου Αλεξάνδρου !

Το αρχαίο καράβι, που είχε μήκος 26μ και πλάτος 8μ, μετέφερε παστά ψάρια, σε φιλέτα, συσκευασμένα σε μεγάλα πιθάρια, είκοσι από τα οποία συντηρούνται σε άριστη κατάσταση!

Η υποβρύχια αρχαιολογική αποστολή υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Αμερικανού καθηγητή Ρόμπερτ Μπάλαρντ, ο οποίος έγινε γνωστός με την ανακάλυψη του βυθισμένου ''Τιτανικού'', σύμφωνα με το βουλγαρικό Τύπο.

 

16/1/2003

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Κίνδυνο για τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα - ακόμα και μετά τη σύλληψη της "17Ν" - βλέπει το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το παρουσιάζει μάλιστα στην ηλεκτρονική του σελίδα στο Διαδίκτυο!

Το εξοργιστικό αυτό θέμα το έθεσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου στον Αμερικανό Πρέσβη κ. Μίλερ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα όπως του Ιράκ και της Κύπρου.

Ο κ. Μίλερ διευκρίνισε ότι πρόκειται για ενημερωτικό έγγραφο που απευθύνεται σε Αμερικανούς ταξιδιώτες και τόνισε ότι δεν έχει τη μορφή ταξιδιωτικής οδηγίας...

 

 

15-1-2003

ΑΞΟΝΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΜΕ ...ΔΥΟ...

Αναβίωση του γαλλογερμανικού άξονα στην πορεία της Ε.Ε., προοιωνίζει η συναπόφαση Γαλλίας και Γερμανίας για τη μελλοντική διοίκηση της Ε.Ε.

Οι ηγέτες των δύο χωρών Ζακ Σιράκ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, που συναντήθηκαν στο Παρίσι, συμφώνησαν πως η Ε.Ε. πρέπει να διοικείται από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον οποίο θα εκλέγει το Ευρωκοινοβούλιο και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκλεγόμενο από τους ηγέτες των χωρών-μελών!

 

 

12/1/2003 5:08 μμ

 ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...

Δε συζητήθηκε το θέμα του "ονόματος" στη συνάντηση που είχαν στα Σκόπια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, η χώρα του οποίου συνεχίζει προκλητικά να αυτοαποκαλείται "Μακεδονία"...

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε πάντως σε σχετική ερώτηση, ότι η επικύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης που υπέγραψαν τα Σκόπια με την Ε.Ε. το 2001, αποτελεί προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας για την επικύρωση από τα κοινοβούλια των 15 της Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό Α-1 των Σκοπίων, η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να πάψει προς το παρόν να τρέφει ελπίδες ότι το ζήτημα της ονομασίας θα επιλυθεί με τον τρόπο που αυτή επιθυμεί και να είναι έτοιμη για συμβιβασμούς σε αυτό το θέμα, ώστε η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα της Ε.Ε., να μεσολαβήσει για τη χορήγηση της αναμενόμενης οικονομικής βοήθειας...

 

 

 

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ένας ολόκληρος θησαυρός ανυπολόγιστης εκκλησιαστικής και εθνικής αξίας, βρίσκεται αποθηκευμένος και ξεχασμένος σε χώρο της Διεύθυνσης Μουσείων Κωνσταντινούπολης του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος της Κυριακής, ο απίστευτος αυτός θησαυρός, περιλαμβάνει 40 εικόνες προβυζαντινές όσο και μεταβυζαντινές, 17 χειρόγραφα, τρία από τα οποία είναι του Αλεξίου Κομνηνού, 9 αργυρές λειψανοθήκες διαφόρων αγίων της περιοχής, 20 Ευαγγέλια ανεκτίμητης αξίας, και πολλά άλλα σπουδαία κειμήλια της Μονής της Παναγίας Σουμελά του Πόντου, τα οποία άγνωστο πως και γιατί δεν τα κατέστρεψαν φαίνεται οι Τούρκοι στα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Ανταλλαγής!!!