Αρχική

Διακήρυξη

Εγγραφή

Μέλη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/2/2003 6:38 μμ

10% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

Κοντά στην εκλογή του από την πρώτη Κυριακή βρίσκεται σύμφωνα με τα exit polls ο Τάσος Παπαδόπουλος, που εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό (εκτίμηση) 49%, έναντι 38% (εκτίμηση) του νυν Προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη!..

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι πολύ κρίσιμη, διότι συναρτάται άμεσα με το απαράδεκτο σχέδιο Ανάν! Σημειώνεται μάλιστα ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ έχει προγραμματίσει να έρθει στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας, στα τέλη Φεβρουαρίου…

Για την παρακολούθηση των συγκεντρωτικών εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή, πατήστε εδώ.

 

 

ΚΑΙ ΓΡΟΘΙΑ ΑΘΝΑΡ…

Με αμερικανικό γάντι του μποξ, αποφάσισε να χτυπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ την Ευρωπαϊκή Προεδρία, ζητώντας με επιστολή του προς τον Προεδρεύοντα Κώστα Σημίτη, ζητώντας την άμεση και κατά γράμμα εφαρμογή του ψηφίσματος 1441 του ΟΗΕ για το Ιράκ, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων!

Το "χτύπημα" αυτό είναι το δεύτερο που δέχεται ο κ. Σημίτης, μετά την "ανταρσία των 8", όπου και πάλι η Ισπανία τάχθηκε με τις αμερικανικές θέσεις, προκαλώντας μαζί με τη Βρετανία υπαρκτό ρήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μόνο ένωση δε μοιάζει να είναι… Παρά και την προσπάθεια που θα καταβάλει η "παράλυτη" Ελληνική Προεδρία, για "κοινή" Ευρωπαϊκή θέση, στην έκτακτη άτυπη Σύνοδο Κορυφής, που συγκάλεσε ο Κώστας Σημίτης…

 

 

 

ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΚΑ ΟΥΡΑΣ!

Την αποκάλυψη ότι υπήρχε από τον Ιούλιο του 2002 κατεπείγουσα οδηγία της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με την οποία ζητείται άμεσος και τακτικός - έως και κάθε 5 ώρες πτήσης - έλεγχος της έλικας της ουράς των Augusta Bell 109 E για ρωγμές και μάλιστα με χρήση μεγενθυντικού φακού, κάνει η εφημερίδα Η Καθημερινή στο Κυριακάτικο φύλλο της!

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, βλάβη στο ουραίο στροφείο, συνεπάγεται απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου…

 

***

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15/2/2003 10:21 πμ

ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!

Ο επικεφαλής των Επιθεωρητών όπλων, Χανς Μπλιξ, κατά την παρουσίαση της έκθεσής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, υπογράμμισε ότι έχει βελτιωθεί μεν η συνεργασία με τις ιρακινές αρχές, αλλά ότι δεν έχει δηλωθεί μεγάλος αριθμός όπλων.

Ο κ. Μπλιξ ανακοίνωσε ότι η Βαγδάτη τις τελευταίες ημέρες παρέδωσε στους επιθεωρητές νέα έγγραφα, το περιεχόμενο των οποίων ήδη εξετάζεται από τους επιθεωρητές. Η κίνηση αυτή, πρόσθεσε, είναι ενδεικτική της θέλησης της Βαγδάτης για περισσότερη συνεργασία

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα με τον κ. Μπαραντέι, δεν υπάρχουν αποδείξεις για παράνομη πυρηνική δραστηριότητα στο Ιράκ!

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΛΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη η συνεδρίαση των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση για συζήτηση περί δευτέρου ψηφίσματος…Οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας συμφώνησαν ότι οφείλουν πρώτα να ενημερώσουν τις ηγεσίες τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο ξεχώρισαν για άλλη μια φορά οι γνώμες ΕΙΡΗΝΗΣ Γαλλίας, Ρωσίας, Κίνας, Συρίας και Γερμανίας και οι γνώμες ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου

 

 

 

ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ - ΛΙΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ…

Ο Κόλιν Πάουελ πάντως, μιλώντας μετά στο CNN, έδωσε προθεσμία μερικών εβδομάδων, πριν χρησιμοποιηθούν οι 150.000 περίπου αμερικανοβρετανοί στρατιώτες, που περιμένουν την εντολή πολέμου…

Ταυτόχρονα λιγοστεύουν επικίνδυνα τα αποθέματα μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ, που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 ετών, ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι οι αμερικανικές αρχές πρόκειται να αποδεσμεύσουν τμήμα των αποθεμάτων που διατηρούν για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης! Αλλά από την άλλη, αυτό είναι απαγορευτικό, αν αρχίσει ΤΩΡΑ η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ… Ίσως χρειαστούν "μερικές εβδομάδες" για να αποκατασταθεί η κατάσταση, μι και επικρατεί και πολικό ψύχος σε περιοχές των ΗΠΑ, που αυξάνει τη ζήτηση πετρελαίου.

Η έλλειψη πάντως οφείλεται στη δίμηνη αντικυβερνητική απεργία που έγινε στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Βενεζουέλας. Η απεργία αυτή οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση το πετρελαϊκό απόθεμα των ΗΠΑ, τέτοια που είχε να συμβεί από τη δεκαετία του 1970 όταν το εμπάργκο των αραβικών χωρών είχε προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση!

[ Σ.Σ. Όλα αυτά πάντως φανερώνουν πόσο διψάει η Αμερική για τις πετρελαιοπηγές του ΙΡΑΚ…]

 

 

 

 ΠΕΘΑΝΕ Η ΝΤΟΛΥ - ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Έξι χρόνια μετά τη "δημιουργία" της Ντόλυ, οι επιστήμονες αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στη ζωή του κλωνοποιημένου ζώου, καθώς η κτηνιατρική εξέταση έδειξε ότι έπασχε από πνευμονική νόσο σε προχωρημένο στάδιο!

Η ανακοίνωση της δημιουργίας της Ντόλι είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 1997. Δύο χρόνια μετά όμως, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα του θηλαστικού άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια γήρανσης!..

 Φέτος πάλι, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι η Ντόλι έπασχε από αρθρίτιδα και τότε η επιστημονική κοινότητα είχε υποστηρίξει ότι τα προβλήματα υγείας του κλωνοποιημένου προβάτου σχετίζονταν με γενετικές ανωμαλίες, οι οποίες προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της κλωνοποίησης!..

 

 

 

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ | ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ - ΑΡΣΕΝΗ

……….……….……….

ΓΕΑ…………………...ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ……………….. Μ.Π.Ε…………………..ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ